Dostupni linkovi

Ivanov pozvao građane Makedonije na jedinstvo


Predsednik Makedonije Đorđe Ivanov na svečanosti povodom Dana nezavisnosti, pozvao je građane na jedinstvo u odnosu na državne interese.

Govoreći sinoć u prisustvu državnog rukovodstva, diplomatskog kora, predstavnika verskih zajednica i političkih stranaka, Ivanov je istakao da treća decenija nezavinosti zemlje mora biti decenija uspeha, decenija generacija rođenih u slobodi koje će putem svog rada, posvećenosti i optimizma doživeti blagostanje u Makedoniji.

"Svaki dan koji živimo u nezavisnoj Makedoniji je dan nezavisnosti, koju ćemo sačuvati, unaprediti i predati sledećim generacijama samo ukoliko ne odstupimo od temeljnih vrednosti naše zajedničke otadžbine. Ponos i obaveza je biti Makedonac, ponos je živeti u Makedoniji, a ponos i obaveza je biti građanin Makedonije bez razlike na etničku, versku i ostalu pripadnost", rekao je Ivanov.

"Kakvu ćemo Makedoniju napraviti takvu ćemo i imati, a naša obaveza je da spremimo društvo na sve ono šta nas očekuje", poručio je Ivanov.

U Makedoniji je juče prigodnim svečanostima obeležena 21. godišnjica sticanja nezavisnosti te bivše jugoslovenske republike.

Povodom tog praznika, u Skoplju je otkriven spomenik palim borcima, a postavljen je kamen temeljac za izgradnju deonice puta Demir Kapija - Smokvica, u okviru koridora 10, sve u prisustvu premijera Nikole Gruevskog.
XS
SM
MD
LG