Dostupni linkovi

Partijarh Irinej u posjeti Sarajevu


Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej u subotu je tokom posjete Sarajevu izjavio da mu je drago što je dobio priliku da posjeti Sarajevo i njegove građane, među kojima su i pravoslavni Srbi.

"Nažalost, sada nas nema u tom broju, ali se tješimo i radujemo što je vjera ostala snažna i moćna i kod ovog ostatka", rekao je patrijarh Irinej.

On je istakao da su svi na ovim prostorima u prošlosti doživjeli strašnu tragediju i da nema onih koji nisu stradali i onih koji na duši ne nose posljedice tog stradanja, te poručio da je mir danas neophodan.

"Nadam se da će biti više prilika da porazgovaramo o onome što je svima nama dragocjeno, a to je mir koji je uslov života svakog naroda i pojedinca u svakom vremenu. Gospod nas je poslao i prizvao da liječimo rane. To je misija pravoslavne i katoličke crkve i Islamske zajednice, jer je to ono što Gospod želi i očekuje od svih nas", istakao je patrijarh Irinej.

Patrijarh Irinej je nešto prije 16.00 časova stigao u Sarajevo gdje mu je u Sabornom hramu Rođenja Presvete Bogorodice priređen doček i u njegovu čast služena doksologija.
XS
SM
MD
LG