Dostupni linkovi

Tadić zakazao izbornu skupštinu za 10. novembar


Predsednik Demokratske stranke Boris Tadić zakazao je danas izbornu skupštinu stranke za 10. novembar i zatražio da se rukovodstvo bira neposrednim glasanjem, uz poruku da on nikada neće odustati.

Tadić je na sednici Glavnog odbora DS poručio da je jedini način neposredni izbor rukovodstva DS i da se protivi delegatskom principu izbora.

Vi ćete 10. novembra definisati pravce razvoja stranke, rekao je Tadić, podsetivši na reči Zorana Djindjića "ako hoćes da menjaš Srbiju menjaj prvo sebe".

Tadić se potom osvrnuo na optužbe da je odluke donosio "na dvoru", navodeći da to nije tačno i da nikada nije prekršio Statut stranke, već da se dogovarao sa svojim najbližim saradnicima.

Za svog šefa kabineta, dok je bio predsednik Srbije, Miodraga Rakića, Tadić je rekao da je to čovek sa velikim organizacionim sposobnostima, da računa na njega ubuduće i da ga vidi na visokim stranačkim funkcijama.

Tadić, čiji govor je trajao više od jednog sata, rekao je da je neposredni izbor na izbornoj skupštini DS dobar način da se animira članstvo i naveo da je to način izbora u mnogim drugim stranaka slične orijentacije u Evropi.

On je dodao da je DS jedina stranka u Srbiji koja može da sprovede neposredne izbore.

Potpredsednik DS Bojan Pajtić sinoć je Beti rekao da je sada za DS bolja delegatska izborna skupština.
XS
SM
MD
LG