Dostupni linkovi

U novom videu Rusi Rajot spalile Putinovu sliku



U novom video snimku, članice pank grupe Pusi Rajot zahvalile su pop zvezdi Madoni na podršci i spalile portret predsednika Vladimira Putina zbog, kako su rekle, njegovog gušenja feministkinja, seksualnih manjina i opozicije.

U video snimku koji je juče postavljen na veb sajtu MTV, dve neidentifikovane članice benda, sa fantomkama na glavama, što je njihov znak prepoznavanja, i u mini suknjama, popele su se na jednu zabranjenu zgradu, odakle su govorile na engleskom, udarale štapom po Putinovoj slici i obećale da će nastaviti svoju "muzičku borbu".

Tri članice grupe nalaze se na odsluženju dvogodišnje kazne zatvora, zbog njihove "pank molitve" u hramu Hrista Spasitelja u Moskvi, u kojoj su od Bogorodice tražile da spasi Rusiju od Putina.

Njihovo suđenje izazvalo je međunarodni gnev, a veliki broj poznatih zapadnjaka, uključujući i Madonu i Pola Makartnija, pozvao je Kremlj da ih oslobodi.

I bivši poljski predsednik, dobitnik Nobelove nagrade za mir 1983. godine, Leh Valensa tražio je u pismu Putinu da pomiluje pankerke iz Pusi Rajota, navodeći da su se one samo borile rečju za svoje stavove, mada na loš način.
XS
SM
MD
LG