Dostupni linkovi

Dačić: Kolarević pisao tekst pre formiranja Vlade



Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je pomoćnik ministra kulture Dragan Kolarević autorski tekst napisao pre formiranja Vlade i da se zato o tome ne može raspravljati, a da su svi u strukturama vlasti obavezni da iznose zvanične stavove Vlade.

Kolarević je u tekstu "Vreme je za prvi srpski kulturni ustanak", koji je objavljen na jednom portalu sredinom avgusta, pomenuo imena 47 javnih ličnosti koje su po njemu pogubni za srpsku kulturu i zbog toga predložio "prvi srpski kulturni ustanak". Tekst je izazvao negodovanja u javnosti.

"Neću dozvoliti da neko vodi ličnu politiku u Vladi. Svako ko to čini biće predmet rasprave. Ne mogu da raspravljam o nečemu što se desilo pre formiranja Vlade", rekao je Dačić novinarima u Palati Srbija posle vanredne sednice Republičkog štaba za vanredne situacije.

Dačić je rekao da nije čitao Kolarevićev tekst, a da je iz Ministarstva kulture obavešten da je reč o ličnom stavu koji je Kolarević izneo kada nije bio u Ministarstvu.

Dačić je početkom godine tražio da se Sreten Ugričić razreši dužnosti direktora Narodne biblioteke Srbije jer je podržao savetnika predsednika Skupštine Crne Gore Andreja Nikolaidisa, koji je u autorskom tekstu, komentarišući 20 godina postojanja Republike
Srpske, napisao da bi bio "civilizacijski iskorak" da je aktiviran eksploziv u banjalučkoj dvorani "Borik" tokom proslave tog jubileja u znak protesta zbog teške ekonomske situacije i izneverenih obećanja.
XS
SM
MD
LG