Dostupni linkovi

Lufthanza bez polovine letova zbog štrajka



Letačko osoblje nemačke avio-kompanije ''Lufthanza'' počelo je u ponoć 24-časovni generalni štrajk širom Nemačke, zbog koga je otkazano oko 1.200 letova, odnosno dve trećine planiranih.

Letačko osoblje ''Lufthanze'', više od 18.000 ljudi, u borbi za bolje zarade i uslove rada, zahteva povišicu pet odsto, dok poslodavac, prema poslednjim rezultatima pregovora, nudi 3,5 odsto.

Nervozni putnici i radnici kompanije i dugi redovi pred šalterima, otkazani letovi i milionske materijalne štete, koje se precizno još ne saopštavaju, hiljade ''zarobljenih'' putnika - bilans je proteklih štrajkačkih dana na aerodromima u Berlinu, Frankfurtu i Minhenu.

Najnoviji štrajk mogao bi biti jedan od najvećih sa kojima se ''Lufthanza'' u svojoj istoriji suočavala, izvestili su nemački mediji.

Nemačka železnica saopštila je u četvrtak da za danas planira niz vanrednih vozova, jer Lufthanza sa ovom kompanijom ima sporazum o preuzimanju putnika kada je to, za one koji su rezervisali karte do nemačkih ili bližih evropskih ciljeva, moguće.

I Lufthanzin konkurent, kompanija Er Berlin (Air Berlin), najavila je da će danas znatno povećati broj letova na više linija.
XS
SM
MD
LG