Dostupni linkovi

Porodična svađa mogući motiv ubistva u Francuskoj



Francuski istražitelji ističu da je mogući porodični spor oko novca jedna od linija njihove istrage ubistva četvoro lica u blizini jezera Ansi u Alpima pre dva dana.

Britanski državljanin Saad el Hili (50), njegova supruga i starija žena su nađeni mrtvi u automobilu, dok je Hilijeva sedmogodišnja ćerka sa teškim povredama zbrinuta u bolnici i nalazi se u komi, a četvorogodišnja ćerka, koja se krila osam sati u automobilu, ostala je nepovređena.

Nedaleko od automobila pronađeno je i beživotno telo bicikliste, lokalnog stanovnika Silvana Molijea.

Policija se nada da će moći da razgovara sa četvorogodišnjom devojčicom koja je videla ubistvo.

Istražni sudija Erik Malo (Eric Maillaud) kazao je da je jedan od pravaca istrage mogući spor braće oko novca. „Čini mi se da je bilo svađe braće oko novca. To je kredibilna informacija britanske policije“, kazao je Malo, dodajući da će Hilijev brat biti podrobno ispitan.

Teorije o motivima ovog brutalnog napada uključuju i oružanu pljačku koja je pošla po zlu, obračun oko droge, ali nije isključeno ni da je reč o porodičnoj tragediji.

"Tri od četiri žrtve su upucane u glavu", rekao je Malo i dodao da je ubica koristio automatski pištolj.

Francuski predsednik Fransoa Oland istakao je da će vlasti učiniti sve što je u njihovoj moći da pronađe ubice, a britanski premijer Dejvid Kameron rekao je da "što pre saznamo šta se dogodilo, to bolje".

Britanska porodica je bila na odmoru u Francuskoj.
XS
SM
MD
LG