Dostupni linkovi

Odluka DS Vojvodine o nastupu u Beogradu


Vojvođanske demokrate o nastupu na sednici Glavnog odbora Demokratske stranke odlučivaće danas.

Sednica Pokrajinskog odbora DS zakazana je samo dan uoči zasedanja Glavnog odbora stranke koji bi mogao odrediti dalju sudbinu DS nakon izbornog poraza na predsedničkim i parlamentarnim izborima.

Iako mnogi smatraju da bi upravo stav Pokrajinskog odbora mogao biti presudan u odnosu na to da li će doći do promene na čelnoj poziciji DS, izvor lista Dnevnik iz DS tvrdi da se vojvođanske demokrate neće opredeljivati između Borisa Tadića i Dragana Đilasa.

Ipak, gotovo je izvesno da će Pokrajinski odbor DS zatražiti preispitivanje odgovornosti zbog izbornog poraza, odnosno vanrednu programsku i izbornu skupštinu te stranke na svim nivoima, pa dakle i na liderskoj poziciji.

Potpredsednik DS Bojan Pajtić, izjavio je prekjuče da je toj stranci "potrebna izborna i programska skupština, i to što pre", ali i da na sednici Glavnog odbora "ne treba očekivati ništa spektakularno, niti kadrovske egzekucije".

Pajtić je rekao i da on nema ambiciju da vodi Demokratsku stranku, ali nije želeo da se izjasni o tome da li bi na liderskoj poziciji podržao Borisa Tadića, ili Dragana Đilasa, koji se u medijima kotira kao jedini rival aktuelnom predsedniku DS.

Za RTV član Demokratske stranke, Goran Ješić kaže da misli da Boris Tadić treba da ponudi ostavku.

"Svaki demokratski proces je prihvatljiv za sve one koji učestvuju u tom procesu. Ako izgubite u demokratskom procesu ne mora da znači da pravite drugu partiju nego treba da radite u takvom sistemu", rekao je Ješić.
XS
SM
MD
LG