Dostupni linkovi

Teniseru Saviću potvrđena doživotna suspenzija


Apelacioni sud za sportsku arbitražu u Bernu odbacio je žalbu srbijanskog tenisera Davida Savića na odluku Međunarodne teniske federacije da ga doživotno suspenduje zbog pokušaja namještanja rezultata.

Sud je u obrazloženju odluke naveo da su odbačeni argumenti igrača, kao i da su neoborovi dokazi "Jedinice za integritet tenisa"(TIU), koja se bavi borbom protiv malverzacija.

Međutim, sud je ukinuo novčanu kaznu u iznosu od 100.000 dolara, koja je izrečena Saviću jer, kako se ističe, kaznom doživotnom neigranja onemogućava mogućnost počinjenja novih sličnih prekršaja.

Savić je bio 659 teniser na ATP listi kada mu je u oktobru prošle godine izrečena zabrana za prekršaje počinjene 2010. godine.

On je drugi teniser kojem je doživotno zabranjeno da igra nakon što je Austrijanac Danijel Koler u maju prošle godine proglašen krivim prema sličnim optužbama.

TIU je uspostavljena 2008. godine i ima podršku "Komiteta Grend slem", Međunarodne teniske federacije" (ITF), "Vorld tur ATP" i Ženske teniske asocijacije "VTA".
XS
SM
MD
LG