Dostupni linkovi

EP:Samo od bh. lidera zavisi put zemlje ka EU


Isključivo od domaćih političara u Bosni i Hercegovini zavisi brzina približavanja Evropskoj uniji, ocijenili su evropski parlamentarci s kojima je razgovarao predsjednik Skupštine Republike Srpske (NSRS) Igor Radojičić, koji učestvuje na Forumu međunarodnih lidera i konvenciji Demokratske partije u Charlotteu, u Sjedinjenim Američkim Državama.

Na marginama Foruma Radojičić je razgovarao s potpredsjednicima Parlamentarne grupe socijalista i demokrata u Evropskom parlamentu, poslanicima Liborom Roučekom (Češka Republika) i Veronikom de Kejzer (Belgija) koje je upoznao o stanju u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini, interesujući se za iskustva Belgije i Češke Republike u Evropskoj uniji, a, naročito, za složeni sistem belgijskog uređenja, saopćeno je iz kabineta predsjednika NSRS.

Trećeg dana Foruma debata se vodila o stavovima javnog mnijenja u SAD-u uoči predsjedničkih izbora, načinima vođenja izbornih kampanja u 21. stoljeću, novim načinima istraživanja javnog mnijenja i razvoju gradova u novom mileniju.
XS
SM
MD
LG