Dostupni linkovi

Smjene prioritet političara u BiH



Zahtjev za smjenu Denisa Bećirovića (SDP) sa funkcije zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma parlamenta BiH najvjerovatnije će biti na dnevnom redu današnje sjednice Doma, iako na sjednici proširenog Kolegijuma ovog doma taj zahtjev nije dobio potrebnu većinu.

Poslanik SDS-a u Predstavničkom domu Aleksandra Pandurević, koja je i pokrenula inicijativu za smjenu Bećirovića, rekla je da su, osim članova Kolegijuma iz SDS-a i SNSD-a, za prijedlog da se na današnjoj sjednici nađe i inicijativa o Bećirovićevoj smjeni bili i predstavnici SDA.

U SDA su naveli da je razlog činjenica da je SDP pokrenuo inicijativu za smjenu Denisa Zvizdića, inače člana SDA sa pozicije predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta F BiH

O smjeni Zvizdića trebalo bi se raspravljati na današnjoj vandrednoj sjednici Zastupničkog doma federalnog parlmenta.

Kako je ranije najavljeno, na sjednici se očekuje ponovna smjena aktuelnog rukovodstva ovog doma, odnosno Denisa Zvizdića (SDA) i njegovog zamjenika Stanka Primorca (HSP), koji su se na dužnost vratili prošle sedmice nakon odluke Ustavnog suda Federacije BiH.

Ustavni sud je utvrdio da je njihova smjena, koja je obavljena na sjednici Zastupničkog doma održanoj 26. juna, bila u suprotnosti s Poslovnikom i Ustavom Federacije.
XS
SM
MD
LG