Dostupni linkovi

Obama službeno kandidat demokrataDemokratska stranka je službeno nominirala američkog predsjednika Baracka Obamu za predsjedničkog kandidata koji će se 6. studenog na predsjedničkim izborima suočiti s republikancem Mittom Romneyem. Obama je izabran premoćnom većinom na Nacionalnoj konvenciji u Charlotteu u Sjevernoj Karolini.

Bivši američki predsjednik Bill Clinton nešto ranije je u uzbudljivom govoru kojim je elektrificirao konvenciju snažno branio Obamino vođenje američkog gospodarstva i iznio detaljan napad na republikanca Romneya.

"Nijedan predsjednik, ni ja niti bilo tko od mojih prethodnika, ne bi mogao u samo četiri godine u potpunosti popraviti štetu koju je pronašao", rekao je Clinton.

Clinton je svojim govorom izazvao ovacije tisuća pristaša demokrata koji su do vrha napunili konferencijsku dvoranu u Charlotteu.

Obama se nakon govora pridružio Clintonu na pozornici kako bi dvojica predsjednika simbolički pokazala jedinstvo stranke na presudnoj konvenciji uoči predsjedničkih izbora.
XS
SM
MD
LG