Dostupni linkovi

Dačić nastavlja posetu Briselu


Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić, koji nastavlja prvu zvaničnu posetu Briselu, sastao se danas sa zamenikom direktora Generalnog direktorata EU za energetiku Fabriciom Barbasom.

Na Dačićevoj agendi, posle jučerašnjih susreta sa predsednikom Evropskog saveta Hermanom Vam Rompejom, visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku Ketrin Ešton i komesarom za proširenje EU Štefanom Fileom, nalazi se i direktor za proširenje u Evropskoj komisiji Stefan Sanino.

Dačić će se takođe sastati i sa generalnim sekretarom Energetske povelje Urbanom Rusnakom, kao i ministrom spoljnih poslova Belgije Dedijeom Rejndersom i državnom sekretarkom te zemlje za azil i migracije Maži de Blok.

Prvi dan posete Briselu obeležila je izjava predsednika Evropskog parlamenta Martina Šulca koji je rekao da je, prema njegovom mišljenju, na kraju puta razrešenja kosovskog pitanja potrebno međusobno priznanje i pomirenje između Kosova i Srbije.

Od te izjave ogradio se komesar za proširenje Štefan File koji je novinarima u Evropskoj komisiji poručio da su zaključi Evropskog saveta vezani za integracije Srbije jasni i da se govori o normalizaciji odnosa, a ne potrebi priznanja nezavisnosti.
XS
SM
MD
LG