Dostupni linkovi

Počinje Kinookus, festival hrane i filma u Stonu


Ovogodišnje, treće po redu, izdanje stonskog filmskog festivala Kinookus, koje će se održati od 5. do 9. rujna, bavi se energijom hrane nastojeći pokazati da su alternative u optjecaju, ali često marginalizirane i ometene pogrešnim politikama i ljudskom pohlepom

U svim sekcijama Festivala promišljat će se različiti oblici energije koje hrana stvara: od društvene energije obiteljskih i interkulturalnih trpeza i susreta, duhovno-simboličke različitih rituala i običaja, životne i erotske energije zdrave prehrane do energije u užem smislu dobivene iz novih izvora energije poput biomasa. Poseban naglasak bit će stavljen na energiju koja se troši u industrijskoj proizvodnji hrane te ogromnim količinama ugljičnog dioksida koje današnji model proizvodnje stvara.

Kinookus Food Film Festival je uz potporu Dubrovačko-neretvanske županije, Općine Ston, TZ Dubrovačko-Neretvanske županije, Hrvatske gospodarske komore i TZ Općine Ston ove godine prvi put dobio i potporu Hrvatskog audiovizualnog centra.
XS
SM
MD
LG