Dostupni linkovi

Pastor: Bezbednost u Vojvodini može biti ugrožena


Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor upozorio je da politički pritisci i atmosfera koja se kreira još od odluke Ustavnog suda o ukidanju dela nadležnosti pokrajine mogu ugroziti bezbednost u Vojvodini, koja je "vrlo osetljiva na ostrašćena politička previranja".

"Mi smo, nažalost, u ranijim godinama videli da uvek kada je dolazilo do jačanja političkih strasti, dolazilo je i do pogoršanja javne bezbednosti u Vojvodini. I zbog tog iskustva, jasno je da su ovakve situacije jedna od najvećih opasnosti koja preti svima nama", rekao je Pastor za današnji novosadski "Dnevnik".

On je dodao da se moraju pronaći rešenja koja će biti formulisana u skladu sa Ustavom Srbije, a koja će, s druge strane, omogućiti Vojvodini da zadrži "ionako uske nadležnosti".

"Treba spustiti loptu na zemlju i naći formulacije koje mogu da izdrže kontrolu ustavnosti. I u tom pravcu možemo tražiti rešenja. Ako, pak, rešenja budu išla u nekom drugom pravcu, onda će vrag odneti šalu", poručio je Pastor, koji je i predsednik Saveza vojvođanskih Mađara.
XS
SM
MD
LG