Dostupni linkovi

Srbija:Uhapšeno 12 osoba zbog malverzacija


Zbog finansijskih malverzacija policija danas uhapsila 12 osoba na području Čačka, Beograda i Kragujevca.Osumnjičeni su za zloupotrebu položaja prilikom uvoza tekstilne robe iz Kine.

Oni se sumnjiče da su neosnovanim dobijanjem i korišćenjem kredita i drugih pogodnosti zloupotrebom službenog položaja oštetili državni budžet za višemilionske iznose.

Uhapšeni su rukovodioci lokalnih firmi koji su robu, vrijednu oko 640.000 eura, prodavali za gotov novac bez evidencije.

Uhapšeni su rukovodioci lokalnih firmi "Grikon Gogiks", "Zomat komerc" i "Nes soft", kao i beogradske špedicije "Skaj ve“ i preduzeća "Neimar" iz Kragujevca – objavio je "Blic" na sajtu, pozivajući se na izvor iz MUP-a Srbije.

Oni su osumnjičeni za vraćanje pozajmica preko preduzeća iz Čačka, čime su prisvojili 20 miliona dinara (oko 171.000 eura), kao i za sačinjavanje falsifikovane dokumentacije na osnovu koje su od Fonda za razvoj dobili kredit od pet miliona dinara (više od 42.000 evra), koji nisu vratili.

U isto vrijeme, kruševačka policija uhapsila je vlasnika preduzeća "Simonović kompani" Bojana Vesića i njegovog zastupnika Stanislava Jovanovića.

Dvojica uhapšenih terete se za uvoz robe iz Kine, vrijedne milion evra, koju su potom prodali na crno, a novac zadržali za sebe, kao i za nezakonitu nabavku voća vrijednog 12,5 miliona dinara (više od 106.000 eura), i prodaju razne robe vrijedne 40 miliona dinara (više od 341.000 eura), a za koje nisu platili porez.
XS
SM
MD
LG