Dostupni linkovi

"Rat" grafitima u Novom Sadu


Aleksandar Vučić izjavio u Kažiprtsu B92 da su se u Novom Sadu pojavili i grafiti "Vojvodina republika", "Srbi marš iz Vojvodine", "Živeo Pavličić".

Prvi potpredsjednik Vlade i ministar odbrane Srbije kritikovao je pojavu grafita proteklih dana u Novom Sadu ocjenjujući da su dokaz loše armosfere u tom gradu dok je za gradonačelnika Igora Pavličića rekao da je jedan od najlošijih gradonačelnika u Srbiji.

"Osuđujem grafite koje govore loše o političkim protivnicima. Mislim i na trenutnog gradonačelnika Igora Pavličića i na lidera LSV Nenada Čanka, ali i na noćašnji grafit 'marš Srbi iz Vojvodine'....", rekao je Vučić za B92 i naglasio da time treba da se bavi policija.

Vučić, koji je i lider SNS, smatra da grafiti govore o lošoj atmosferi i nervozi u Novom Sadu, ali kaže da "nije nervozan onaj ko preuzmima vlast, već onaj ko gubi".

On je rekao i da je još aktuelni gradonačelnik Novog Sada "jedan od najlošijih gradonačelnika u Srbiji".

SNS, u blizini čijeg sedišta se pojavio najnoviji šovinistički grafit u Novom Sadu, će prekrečiti grafite danas.

Podsetimo, u nedelju i ponedeljak u Novom Sadu su se pojavili šovinistički grafiti na zgradi Filozofskog fakulteta: "Pavličiću ustašo. Gotov je. Sledeća je Vojvodina", a u prigraskom naselju Veternik grafit "Čanak ustaša!"
XS
SM
MD
LG