Dostupni linkovi

Sud o naknadi štete za porodicu Taton 1.10


Početak sudskog postupka za naknadu štete porodici francuskog navijača Brisa Tatona, koji je na smrt pretučen u Beogradu 2009. zakazan je za 10. oktobar.

Sudija Jelena Kilibarda predvidjela je da se tog dana održi pripremno ročište pre Višim sudom u Beogradu, a punomoćnik Tatonovih advokat Slobodan Ružić rekao je Tanjugu da roditelji nastradalog Francuza neće dolaziti na to suđenje.

Tatonov otac Alan, majka Suzan i sestra Veržin tužbom protiv Republike Srbije, odnosno Ministrastva unutrašnjih poslova traže odštetu od 300.000 eura za smrt sina i brata.

Interese države, odnosno policije zastupaće u ovom postupku Republičko javno pravobranilaštvo.

Punomoćnik Tatonovih smatra da nedavna inicijativa odbrane osuđenih za ponavljanje postupka neće proći jer, kako je naveo, za to nema osnova, kao i da neće uticati na postupak za naknadu štete.

"Odbrana pokušava da isfabrikovanim dokazima obnovi postupak ali ja mislim da im to neće uspjeti", napomenuo je Ružić.

Bris Taton je pretučen u centru Beograda na Obilićevom vijencu 17. septembra 2009., neposredno pred fudbalsku utakmicu Partizan - Tuluz, koju je kao navijač francuskog tima došao da prati. Od povreda zadobijenih u tuči preminuo je 12 dana kasnije u Kliničkom centru Srbije.

Zbog tog zločina su huligani, mahom navijači Partizana, osuđeni na kazne zatvora od četiri do 15 godina.
XS
SM
MD
LG