Dostupni linkovi

Štrajk Lufthanse proširen na Muenchen


Osoblje na komercijalnim letovima najveće njemačke zrakoplovne kompanije Lufthanse, u štrajku jutros u zračnim lukama Frankfurt i Berlin-Tegel, nastavit će sa štrajkom popodne u Muenchenu, objavio je sindikat UFO.

Štrajk stjuarda i stuardesa već je izazvao otkazivanje polovice letova na kratkim i srednjim destinacijama u zračnoj luci Frankfurt, a dugi letovi su također otkazani, rekla je glasnogovornica kompanije, što je ukupno 180 otkazanih letova.

U berlinskog zračnoj luci Tegel, u štrajku od 5 do 13 sati, Lufthansa je otkazala kratke i srednje letove dok se kašnjenje i otkazivanje letova očekuje u Muenchenu.

U te tri zračne luke treba računati i s drugim otkazivanjima letova tijekom dana, upozorila je glanogovornica.

Štrajk je počeo u 6 sati u zračnoj luci Frankfurt, trećoj u Europi, i trebao bi trajati do 14 sati. U muencheskoj zračnoj luci štrajk bi se trebao protegnuti od 13 do 24 sata.

Ovaj je štrajk većeg opsega od onog u petak, ograničen na zračnu luku Frankfurt, koji je trajao osam sati. Stotine letova su otkazane. Štrajk je odlučen nakon neuspjeha pregovora s upravom o plaćama i radnim uvjetima, prenosi Hina.
XS
SM
MD
LG