Dostupni linkovi

Hrvatska: Nastavak suđenja Horvatinčiću


Na Županijskom sudu u Šibeniku bit će nastavljeno suđenje zagrebačkom poduzetniku Tomislavu Horvatinčiću optuženom da je 16. kolovoza 2011. godine kod Primoštena skrivio pomorsku nesreću i smrt dvoje talijanskih nautičara, supružnika Francesca Salpietra i Marielle Patella.

Na zadnjem ročištu svjedočilo je šest svjedoka. Najvažnije je bilo svjedočenje koordinatora nadgledanja i kontroliranja pomorskog prometa u Splitu Ivana Pavušića koji je kazao kako je radarski sustav evidentirao položaj i brzine jedrilice na kojoj su bili poginuli Talijani, ali i Horvatinčićeva glisera. Vodeći se podacima koje je očitao radar, Pavušić je posvjedočio kako je jedrilica vozila brzinom od samo četiri čvora, a Horvatinčić brzinom od 26 čvorova. Radar nije uspio snimiti brodove u trenutku sraza zbog fizičke prepreke, no snimio je ostatak njihove putanje.

Horvatinčić je pitao svjedoka je li, prema podacima radara, u ijednom trenutku prije ili za vrijeme nesreće njegov gliser bio bliže od 300 metra od obale? Pavušić je odgovorio da nije.
XS
SM
MD
LG