Dostupni linkovi

SNS: Dogovorena nova većina u Novom Sadu


Predsednik novosadskog odbora Srpske napredne stranke Miloš Vučević izjavio je da je definitivno napravljena nova većina u Skupštini Novog Sada i da nju čini 42 odbornika iz pet odborničkih grupa.

Novu većinu čine odbornici iz pet odborničkih grupa - "Pokrenimo Novi Sad -Tomislav Nikolić", grupe oko SPS-a, "Svi za Novi Sad", "Novi Sad odmah" i odbornička grupa DSS-a.

Vučević je sinoć na konferenciji za novinare, na kojoj je javnosti predstavljen koalicioni sporazum o zajedničkim političkim ciljevima, rekao da niko sada ne može reći da trenutna vlast u gradu ima podršku u skupštini.

"Potpisali smo koalicioni sporazum koji predstavlja osnovni preduslov za početak bilo kakve saradnje", kazao je on, dodavši da sadašnja vlast ni za prethodne četiri godine nije imala ovakav dokument kojim bi pokazala principe svog rada.

Komentarišući odluku predsednice gradskog parlamenta Aleksandre Jerkov da sednicu zakaže za 12. septembar, on je rekao da će nova većina u skupštini sačekati i taj rok ukoliko pravnici potvrde da je sazivanje sednice u skladu sa zakonom.

Govoreći o dešavanjima u Novom Sadu vezanim za ispisivanje grafita i skidanje table za imenom ulice Zorana Đinđića, Vučević je ponovio da osuđuje bilo kakav vid nasilja.

"Treba se zapitati kome u ovom trenutku ti grafiti donose političke poene - potpisnicima ovog koalicion sporazuma sigurno ne donose, niti smo se sada ni bilo kada time bavili", rekao je on.

Vučević je naglasio i da opoziciji to nije potrebno kada imaju sigurnu većinu u skupštini.
XS
SM
MD
LG