Dostupni linkovi

Mrkić: Formulisanje pozicije za nastavak dijaloga sa Prištinom


Ministar spoljnih poslova Ivan Mrkić izjavio je u ponedeljak uveče da će nova vlada u narednim nedeljama formulisati svoju poziciju za nastavak dijaloga sa Prištinom, ponovivši da će aktuelna vlast ispuniti sve što je prethodna dogovorila.

"Mi smo na samom početku naglasili da nam je čvrsta namera da sprovedemo ono što su prethodnici dogovorili - tako radi svaka ozbiljna zemlja, to je sasvim prirodno i mi smo vrlo čvrsti u toj nameri", rekao je Mrkić.

On je za Radio televizju Srbije rekao i da su sinoćna sednica vlade i usvojeni zaključi u tom smislu i da je samo potvrđeno ono što je dogovoreno, prenosi Tanjug.

"Predsednik Republike i predsednik vlade su prethodnih nedelja govorili da dijalog sa Prištinom moramo da podignemo na viši politički nivo i da će pored tih tehničkih razgovora biti potrebni i politički razgovori", podsetio je Mrkić.

On je naglasio da "Srbija u ovom trenutku formuliše tu svoju poziciju" objasnivši da "treba imati u vidu da je vlada tek nešto više od mesec dana u tom svojstvu".

"I sada kada to formulišemno, to će biti u narednim nedeljama siguran sam, onda ćemo ući u novu rundu pregovora sa Prištinom uz pomoć Brisela", rekao je šef srpske diplomatije.
XS
SM
MD
LG