Dostupni linkovi

Nikolić: Treba uložiti u poboljšanje položaja vojske


Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je u nedelju da očekuje od Vlade Srbije da u skladu sa mogućnostima uloži u obnovu vojnih resursa i objekata i poboljšanje materijalnog položaja vojske.

Na otvaranju međunarodnog mitinga "Batajnica 2012" Nikolić je rekao da je obaveza Srbije da prati svetske trendove u vojnoj industriji i da razvija i snaži odbranu zemlje, da bi vojska u svakom trenutku bila spremna da odgovori na savremene izazove, rizike i pretnje. Nikolić je ocenio da je vitalnog značaja za odbranu i stabilnost zemlje da se stvori efikasna, savremena i operativna avijacija, zasnovana na efikasnoj protivvazdušnoj odbrani, a da je obuka pilota prioritet.

Govoreći o aeromitingu, Nikolić je zahvalio velikom broju vazduhoplovaca iz inostranstva koji su se odazvali pozivu i rekao da njihovo prisustvo čini taj događaj značajnijim.

"Na ovaj način još više se obogaćuje i jača međunarodna saradnja Srbije. To je slika koju želimo da prikažemo svetu, prave dobronamerne i domaćinske Srbije. Duh mira, prijateljstva i gostoprimstva utkan je u vazhduh koji dišemo i nebo koje nas okružuje", rekao je Nikolić.
XS
SM
MD
LG