Dostupni linkovi

Podignuta i peta optužnica protiv Sanadera


Protiv bivšeg premijera Ive Sanadera USKOK je podigao i petu optužnicu koja se odnosi na slučaj Planinska, doznaje Hina na zagrebačkom Županijskom sudu.

Optužnica je na sud stigla jučer kasno poslijepodne, potvrdio je Hini glasnogovornik Županijskog suda u Zagrebu Krešimir Devčić.

"Optužnica je dodijeljena sucu Zoranu Luburiću, koji će je nakon pregleda dati na odgovor optuženima, a potom kroz nekoliko tjedana sazvati sjednicu optužnog vijeća na kojoj će se odlučivati o njezinoj osnovanosti", kazao je Devčić ne želeći govoriti o sadržaju nove optužnice protiv bivšeg premijera.

O optužnici se za sad ništa nije moglo doznati u USKOK-u, koji je o četiri ranije podignute optužnice protiv Sanadera javnost obavijestio putem svojih službenih intenetskih stranica.

Mediji javljaju da su, nakon petomjesečne istrage, uz Sanadera optuženi bivši ministar regionalnog razvoja Petar Čobanković, mesar i bivši saborski zastupnik HDZ-a Stjepan Fiolić i njegova tvrtka Mesnice Fiolić te glavni direktor Inženjerskog biroa Mladen Mlinarević.
XS
SM
MD
LG