Dostupni linkovi

Dodik poručio da BiH ne postoji i da se nađe način za 'miran razilazak'


BiH svakodnevno pokazuje hroničnu nesposobnost da egzistira i da preživi kao zemlja, izjavio je u petak predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

"Ovdje se više ne radi o tome da li postoji BiH. Pitanje je samo kako obezbijediti da se na miran način raziđemo. To je jedino i suštinsko pitanje ako neko hoće to da posmatra racionalno, u suprotnom, možemo se ovako mrcvariti godinama i decenijama", istakao je Dodik.

On je rekao novinarima u Bijeljini da je OHR davno trebalo da ode iz BiH o čemu, kako je naglasio, govore i stavovi evropskih zemalja koje smatraju da je potrebno završiti s tim.

"Ovo je mučenje. Činjenica je da smo mi ovdje žrtve nekih centara moći koji pokušavaju da dokažu nedokazivo - da se BiH može održati, što je nemoguće. Savjet ministara BiH teško funkcioniše, parlament je nesposoban da odlučuje, ne poštuje se Dejtonski sporazum, nema volje da se prihvati njegova realnost i ovaj međunarodni ugovor krši se posljednjih 15 godina na principu navodnog jačanja BiH", naveo je Dodik.

On je zaključio da BiH nije funkcionalna, niti to može da bude.
XS
SM
MD
LG