Dostupni linkovi

Albanski lideri sa juga Srbije sa albanskim predsednikomDelegacija Albanaca iz Preševa i Bujanovca, sastavljena od političkih lidera partija koje čine Koaliciju Albanaca preševske doline, sastala se danas u Prištini sa predsednikom Albanije Bujarom Nišanijem.

Predsednik Demokratske unije Albanaca Rahmi Zuljfiu, koji je bio član delegacije, izjavio je za agenciju Beta da je glavna tema razgovora bila upoznavanje albanskog predsednika sa životnim problemima Albanaca u preševskoj dolini.

"Ovo je prvi put da je jedan predsednik Republike Albanije prihvatio razgovor sa zvaničnom delegacijom Albanaca koji žive u preševskoj dolini. Upoznali smo predsednika i sa time da očekujemo da se ovaj deo gde žive Albanci ne zaboravi i da budemo uzeti u obzir kada se rešava pitanje manjina na Kosovu", kazao je Zuljfiju.

Nišani boravi u višednevnoj poseti Kosovu.

Zuljfiju je naveo da Albance na jugu Srbije "najviše pogađa ekonomska nerazvijenost i stvaranje zone bez perspektive za život, što će ako se tako bude produžilo, dovesti do toga da se proces iseljavanja građana nastavi".
XS
SM
MD
LG