Dostupni linkovi

Vučić: Srbija neće pristupiti NATOSrbija neće pristupiti NATO-u, izjavio je ministar odbrane i potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić u razgovoru s komandantom Nacionalne garde Ohaja general-majorom Deborom Ešenhurst.

Umesto toga, objasnio je ministar odbrane, Srbija će u okviru Partnerstva za mir nastaviti da razvija dobru saradnju sa svima.

Tokom sastanka, istaknut je značaj saradnje u okviru Programa državnog partnerstva, koji je obostrano važan i koristan u svim segmentima bilateralne vojne saradnje, navedeno je u saopštenju Ministrastva odbrane.

Ministar Vučić izrazio je nadu da će Nacionalna garda Ohaja i u narednom periodu nastaviti sa podrškom procesu reforme sistema odbrane, posebno u oblastima profesionalizacije oružanih snaga, učešću na zajedničkim obukama i vežbama, jačanje kapaciteta regionalne saradnje i daljeg usavršavanja i školovanja pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Pored toga, Vučić je zahvalio američkoj strani za pomoć u opremanju i modernizaciji savremenim sistemima i donaciji 17 vozila tipa Hamer, koji će putem Programa inostrane vojne pomoći biti dopremljeni Vojsci Srbije.

Ešenhurstova je istakla da je Program državnog partnerstva sa Srbijom jedan od najkvalitetnijih koji SAD ostvaruju sa više od 60 država u svetu i potvrdila nastavak podrške i pomoći u svim težišnim oblastima saradnje.
XS
SM
MD
LG