Dostupni linkovi

Pentagon razmatra tužbu zbog knjige o bin LadenuPentagon razmatra mogućnost tužbe protiv bivšeg pripadnika američkih mornaričkih foka koji je napisao knjigu o operaciji u kojoj je ubijen Osama bin Laden.

Advokat Pentagona Džeh Džonson je u pismu naveo da ministarstvo odbrane, takođe, razmatra mogućnost da tuži svakoga ko je sarađivao sa autorom knjige.

On je nagovestio i da bi vlada mogla tražiti zaradu od knjige.

U pismu upućenom "Marku Ovenu", što je pseudonim pod kojim je knjiga napisana, navedena su dva ugovora o poverljivosti koje je potpisao sa mornaricom i kojima se obavezao da nikada neće odati poverljive informacije što bi bilo krivično delo.

Knjiga "No Easy Day" (Težak dan) treba da bude objavljena sledeće nedelje, prenosi AFP. Autor je planirao da objavi knjigu kao anonimna osoba, ali je njegov identitet kao Met Bisonet vrlo brzo otkriven, navodi Rojters.

U pismu nije rečeno koje su poverljive informacije upotrebljene u knjizi, ali u njoj, na primer, piše kako je vođa terorističke mreže Al Kaida gledao kroz prozor spavaće sobe kada mu je pucano u glavu u operaciji u Pakistanu 2. maja 2011.
XS
SM
MD
LG