Dostupni linkovi

Konuzin: Energetika glavna tema susreta Putin – Nikolić



Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Konuzin danas je u Kraljevu najavio da će glavna tema sastanka predsednika Srbije i Rusije, Tomislav Nikolića i Vladimira Putina, biti energetska pomoć Srbiji.

Ambasador Rusije je rekao novinarima da će se na ovom sastanku 11. septembra u Sočiju odrediti satrateška saradnja Rusije i Srbije.

"Potrebno je da se dogovorimo u kom pravcu ćemo strateški sarađivati narednih godina i očekujem da će se energetika kao najpotrebnija Srbiji potvrditi kao prioritet, jer je to sfera koja u Rusiji ima najviše mogućnosti. Naš zadatak je da saradnja u energetici bude podignuta na najviši nivo", kazao je Konuzin.

On je rekao da će zadatak Rusije, osim obezbeđivanja savremenih energenata za Srbiju, biti i realizacija nove generacije projekata.

"Od uvoznika struje, Srbija će postati izvoznik i takvom saradnjom bismo imali zajedničku dobit", izjavio je Alesandar Konuzin i naveo da je infrastruktura "drugi pravac saradnje Rusije i Srbije".

On je kazao da je oblast poljoprivrede treći pravac u kome će se razvijati saradnja Rusije i Srbije, za šta je potrebno uključivanje manjih poljoprivrednih proizvođača uz pomoć lokalnih samouprava, nadležnih za trgovinu i ekonomiju, i ambasada.
XS
SM
MD
LG