Dostupni linkovi

Kandić pozvala Nikolića da objasni svoju ulogu u Antinu


Predsjednica Fonda za humanitarno pravo u Srbiji Nataša Kandić, koja je i predstavnica Koalicije za osnivanje Regionalne komisije za utvrđivanje činjenica o ratnim zločinima i drugim teškim kršenjima ljudskih prava (REKOM), izjavila je da bi predsjednik Srbije Tomislav Nikolić dobio jaku međunarodnu podršku kad bi rekao da mu je osobno važno da građane Hrvatske uvjeri da ništa loše nije uradio dok je, kao dobrovoljac Srpske radikalne stranke, bio u hrvatskom selu Antin.

"Nikolić je uvijek tvrdio da u vrijeme njegovog prisustva u Antinu niko od Hrvata nije ubijen. To treba da kaže neka nezavisna institucija koju će da priznaju sve države u regionu", rekla je nadalje za današnje izdanje beogradskog lista "Danas" Nataša Kandić, koju je inače Nikolić tužio jer je 13. juna 2005. godine izjavila da je on 1991. godine u Antinu "bio u situacijama sa oružjem i da su od njegove ruke stradali civili".

Nataša Kandić navela je da je Nikolić na sudu izgubio u procesu protiv nje, naglasivši da je Okružni sud u Beogradu ukinuo presudu Opštinskog suda u Zemunu koji je nju proglasio odgovornom za klevetu, ali je u međuvremenu taj slučaj zastario.

Istakla je da je slučaj Antina dobar primjer zašto je potrebna Regionalna komisija za utvrđivanje činjenica o ratnim zločinima i drugim teškim kršenjima ljudskih prava (REKOM).
XS
SM
MD
LG