Dostupni linkovi

Akcionari Jugoremedije nezadovoljni izjavama Kacina



Udruženje akcionara Jugoremedija Zrenjanin nezadovoljno je izjavama izvestioca Evropskog parlamenta za Srbiju Jelka Kacina, koji je nakon jučerašnje posete toj zrenjanisnoj fabnrici lekova izjavio da je hapšenje čelnika zloupotreba člana 359, koji se koristi za reketiranje.

Navodeći da je ta poseta imala za cilj da Kacin dobije objektivan uvid u trenutne probleme u kojima se "Jugoremedija" danas nalazi, udruženje, koje poseduje 22 odsto akcija, nije imalo priliku da iznese svoje argumete koji su, kako se navodi, u potpunost suprotni stavovima koje zastupaju aktuelna uprava i menadžment fabrike.

"Smatramo da je potrebno razgraničiti dva problema o kojima se poslednjih dana često govori. Jedan je privatizacija sprovedena 2002. godine, a poništena 2007. godine, a potpuno drugi problem je neodgovorno i nestručno rukovođenje fabrikom od 2007. godine do danas", navela je predsednica udruženja akcionara Jelena Medarević.

Kako je navela, rezultati poslovanja Jugoremedije od momenta poništenja privatizacije 2007. godine su poražavajući, a posledice lošeg rukovođenja fabrikom su veoma dramatične.

"Kako je moguće da gospodin Kacin otvoreno brani lica koja su pod istragom i tako vrši pritisak na rad policije i sudstva Republike Srbije? Da li je moguće da evropski zvaničnici javno brane interese ljudi čiji su neodgovorni postupci doveli do toga da 460 zaposlenih u Jugoremediji mesecima ne prima zaradu, a 120 zaposlenih Luxola nemaju zaposlenje zbog proglašenja stečaja i sve to prolazi nekažnjeno?" pitane je koje javno postavljaju članovi udruženja akcionara.
XS
SM
MD
LG