Dostupni linkovi

Karadžić traži 600 časova za izvođenje dokaza



Bivši predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić zatražio je 600 časova za izvođenje svojih dokaza, isključujući unakrsno ispitivanje zastupnika optužbe, navodi se u podnesku koji je danas objavljen u Tribunalu.

Odbrana Radovana Karadžića planira da izvede pred Haški tribunal oko 600 svedoka, a dokazni postupak počeće 16. oktobra.

Tužilaštvo je za izvodenje dokaza imalo 300 časova, dok Karadžić smatra da mu dodatnih 300 časova treba odobriti za pobijanje presuđenih činjenica.

Spisak svedoka pretresnom veću je predat kao poverljiv, jer nisu još svi potencijalni svedoci kontaktirani, a neki će možda tražiti zaštitu identiteta, navodi se u podnesku.

Istim podneskom Karadžić je zatražio da mu se odobri da da iskaz bez polaganja zakletve uoči početka izvođenja dokaza odbrane.

Karadžić smatra da bi, s obzirom na to da je na početku suđenja već izneo uvodnu reč, za pretresno veće bilo korisnije da, u skladu sa pravilnikom, on da izjavu pod kontrolom pretresnog veća. Za davanje ove izjave zatraženo je četiri sata.
XS
SM
MD
LG