Dostupni linkovi

SAD: Vanredno stanje zbog uraganaTropska oluja "Ajzak" (Isaac) je na ivici da postane uragan, a predsednik SAD Barak (Barack) Obama je proglasio vanredno stanje u državi Luizijana.

Proglašavanje vanrednog stanja omogućiće da službe za borbu sa naletom oluje raspolažu federalnim finansijskim sredstvima.

Obama je telefonom razgovarao i sa guvernerima Alabame Robertom Bentlijem, Misisipija Filom Brajantom i Nju Orleansa Mičom Lendrijuom.

Predsednik SAD je, nekoliko sati pre očekivanog naleta "Ajzaka" koji će u Meksičkom zalivu najverovatnije biti proglašen uraganom kategorije 1, imao i sastanak sa američkim zvaničnicima, medju njima i šefom Federalne agencije za borbu sa vanrednim situacijama (FEMA) Krejgom Fugejtom.

Tropska oluja "Ajzak" krenula je juče u pravcu Lujzijane i drugih američkih država u Meksičkom zalivu, skoro sedam godina nakon što je u uraganu "Katrina", koji je razorio Nju Orleans, poginulo oko 1.800 ljudi.

Oluja se kreće u pravcu severne obale Meksičkog zaliva brzinom vetra od 100 kilometara na caš i u roku od 24 sata mogla bi dostići snagu uragana, saopštio je Nacionalni centar za uragane iz Majamija.
XS
SM
MD
LG