Dostupni linkovi

Srbija: Radnici "14. oktobra" počinju blokadu puteva


Radnici Industrije "14. oktobar", nezadovoljni zbog neisplaćenih zarada i neoverenih knjižica, kamionima i automobilima počinju blokiradu puta Pojate -Kraljevo.

Kako je za B92 rekao Ljubiša Velimirović, predsednik samostalnog sindikata tog preduzeća, kruševački metalci blokiraće put do 12 sati, a protest će dok im se ne obrati neko iz nadležnog ministarstva i ponudi rešenje.

"Već je oko 500 - 600 radnika na putu ka raskrsnici do sela Jasika, na putu Pojate- Kraljevo. Cilj nam je da neko u Beogradu čuje da mi već deveti mesec nismo primili zarade. Imamo neoverene zdravstvene knjižice. Uposlenost kapaciteta je slaba, 20 posto, što je nedovoljno za neko preživljavanje. Očigledno je da će morati da se urade neki koraci, a ne da se prilagođavamo rukovodstvu koje može da nađe samo ovoliko malo posla", kazao je on.

Velimirović dodaje da radnici žele da budu uposleni i da je važno da se napomene da ima preko 45 privatnika koji su ušli u posao sa "14. oktobrom", "odakle može da se vidi da posla ima, ali samo neko treba adekvatno da odgovori tom izazovu".
XS
SM
MD
LG