Dostupni linkovi

Ružić: Učinićemo sve da uskladimo lokal sa republikom


U svim lokalnim sredinama uradićemo sve da se formira vlast koja će biti u skladu s vlašću na republičkom nivou, izjavio je predsednik Izvršnog odbora Socijalističke partije Srbije Branko Ružić.

"I ranije smo govorili o tome, i predsednik Ivica Dačić je rekao da ćemo u skladu sa matematičkim mogućnostima i političkim interesom vladajuće koalicije, u svim lokalnim sredinama uraditi sve da se formira vlast koja će korespondirati sa vlašću na republičkom nivou. I to ne zbog pojedinačnih interesa bilo kog koalicionog partnera u vladi, nego zbog lakše komunikacije lokalnih vlasti sa Vladom Srbije, kako bi se lakše realizovali projekti od značaja za građane tih lokalnih zajednica", rekao je Ružić za "Politiku".

Komentarišući poruku lidera naprednjaka Aleksandra Vučića da neće još dugo čekati na preuzimanje vlasti u Novom Sadu, Leskovcu, Zaječaru i da SNS neće bežati od izbora, Ružić je kazao da socijalisti ne osećaju bilo kakvu bojazan, niti Vučićeve reči razumeju kao pretnju.

"Razumemo ih kao konstataciju stanja izrečenu na Glavnom odboru jedne od vladajućih stranaka. I naravno da ćemo u budućem periodu raditi na realizaciji tog procesa. Ali tom procesu svi koalicioni partneri moraju pristupiti sistemski i principijelno. Takav dogovor imamo na nivou vladajuće koalicije i ne vidimo nikakav problem da se taj dogovor sprovede", istakao je predsednik Izvršnog odbora SPS.

Na primedbu da naprednjaci očigledno vide problem, odnosno da bi želeli da taj proces bude brži, Ružić je odgovorio da je uveren da će to "biti brzo, ali ne i brzopleto, uz vođenje računa o interesima lokalnih zajednica".
XS
SM
MD
LG