Dostupni linkovi

SAD: Republikanska konvencija simbolično otvorena, uz jednodnevnu odgodu


Nacionalna konvencija Republikanske stranke na kojoj će Mitt Romney i službeno postati stranačkim kandidatom za američke predsjedničke izbore u studenom, u ponedjeljak je nakratko simbolično otvorena, da bi zatim bila odgođena za jedan dan, izvijestila je TV mreža MSNBC News.

Predsjednik Republikanskog nacionalnog odbora Reince Priebus službeno je otvorio konvenciju u 14:00 sati po istočnoameričkom vremenu, da bi odmah nakon toga proglasio stanku u radu konvencije.

Do otkazivanja aktivnosti predviđenih za ponedjeljak došlo je zbog olujnog nevremena koje je u ponedjeljak zahvatilo zapadnu obalu Floride. Konvencija će s radom započeti u utorak i trajati do četvrtka, kada će se delegatima obratiti Romney.

Zbog tropske oluje Isaac, koja je u ponedjeljak ojačala na uragan 2. kategorije, prije dolaska nad kopno između Floride i Louisiane, vlasti su proglasile izvanredno stanje u te dvije savezne države te u susjednom Missisipiju i Alabami.

Prema priopćenju Nacionalnog centra za uragane u Miamiju, očekuje se da će Issac pratiti vjetrovi brzine do 160 km/h kada u noći s utorka na srijedu stigne nad kopno.
XS
SM
MD
LG