Dostupni linkovi

Hrvatska:Vatra prijeti kućama kod Kaštela i Planog


Požari koji su danas buknuli u blizini Rudina iznad Kaštela i kod Svete Marte u blizini Planog prijete da zahvate i stambene objekte.Više od 120 vatrogasaca bori se da vatrena stihija iznad Kaštela ne bi zahvatila kuće.

"Stanje je ozbiljno. Vatra se niz padine spušta prema kućama u Rudinama, a više od 120 vatrogasaca bori se da zaštiti kuće. U gašenju učestvuju i dva kanadera i helikopter", izjavio je komandir kaštelanskih vatrogasaca Milivoj Taslak.

Nekoliko automobila, zahvaćenih vatrom, eksplodiralo je na području Rudina.

Požar koji je zahvatio travu, nisko rastinje i borovu šumu kod mjesta Sveta Marta takođe ugrožava stambene objekte, a vatru gase kopnene i vazdušne snage.

Hrvatski mediji prenose da je novi požar izbio i na području Satrića kod Peručkog jezera, a gašenje je u toku.

Nastavljeno je i gašenje požara koji je 24. avgusta izbio na Svilaji kod mjesta Donji Baljci, kao i onog kod Bilice, u predjelu Lugoviće, koji su danas gasile i vazdušne snage.

Zadarska policija je tokom današnjeg i jučerašnjeg dana primila više poziva o podmetanjima požara na području Zadarske županije.

Policijski službenici su sinoć uhapsili osobu osumnjičenu za podmetanje požara i zadržali je tokom noći na kriminalističkoj obradi.
XS
SM
MD
LG