Dostupni linkovi

Proširio se požar na Tari


Zbog jakog vetra požar na Tari se proširio i trenutno gori hiljadu hektara šume.

Komandir vatrogasne jedinice Bajina Bašta Petar Rakić navodi da slaba kiša koja je u toku noći i jutros padala nije bila dovoljna da ugasi vatrenu stihiju, koja se proširila i na mokrogorsku stranu ka selu Oštrelj. U naselju Djurići na Zaovinama požar je stigao 200 metara od prvih kuća.

"Sa 10 vozila i 40 vatrogasaca branimo ovaj potez da bi spasli 20 kuća koje se nalaze u ovom zaseoku i nadam se da ćemo u toku dana lokalizovati ovaj požar", kaže Rakić.

Osveženje i kiša u toku noći doprineli su da se požar na Tari delimično lokalizuje. Međutim, uprkos noćašnjim padavinama i padu temperature, vatrogasci i svi angažovani u gašenju požara širom Srbije imali su tešku noć.

Tokom jučerašnjeg dana zabeleženo je čak 398 požara u Srbiji, a vetar je razgorevao već ugašenu vatru.

Na Taru će danas stići premijer Ivica Dačić. "Očekujemo da u toku dana to mesto obiđe i premijer i da u toku dana nešto ozbiljnije uradimo na Tari u pogledu gašenja požara", rekao je on.

Načelnik za sektora za vanredne situacije Predrag Marić izjavio je jutros da su kiša i pad temperature, pomogli u gašenju požara kod Vrške čuke i Ljubovije, navodeći da su požari sad manjeg obima i da se očekuje da budu ugašeni do kraja dana.
XS
SM
MD
LG