Dostupni linkovi

Kacin se prvo sastao sa Ištvanom Pastorom


Izvjestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin danas je počeo trodnevnu posjetu Srbiji sastankom sa predsjednikom Skupštine Vojvodine Ištvanom Pastorom u Novom Sadu.

Kacin bi potom potom trebalo da posjeti radnike i akcionare Jugoremedije AD Zrenjanin sa kojima će razgovarati o, kako je najavljeno, ispravljanju grešaka u privatizaciji i sprovođenju rezolucije Evropskog parlamenta povodom 24 sporne privatizacije.

Evropski izvjestilac zatim putuje u Beograd gdje će se poslije podne sastati sa predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

Kacin će sjutra razgovarati sa potpredsednicom Vlade Srbije zaduženom za evropske integracije Suzanom Grubješić i direktorom vladine Kancelarije za evropske integracije Milanom Pajevićem.

Kako je rečeno agenciji Beta u Skupštini, Kacin će se u sredu sastati sa predsjednikom Skupštine Srbije Nebojšom Stefanovićem, zamenikom predsjednika skupštinskog Odbora za evropske integracije Laslom Vargom i sa šefom poslaničke grupe Liberalno demokratske partije Čedomirom Jovanovićem.

Očekuje se da će teme razgovora Kacina sa zvaničnicima Srbije biti predstojeći izvještaj Evropske komisije o napretku Srbije u procesu evropskih integracija koji će biti objavljen u oktobru.
XS
SM
MD
LG