Dostupni linkovi

Kiša i u Srbiji smirila požare


Osvježenje i kiša u toku noći doprinijeli su da u požaru na Tari nema plamena, ali još ima prizemnih dogorevanja. Na Taru danas stiže i premijer Srbije Ivica Dačić.

Uprkos noćašnjim padavinama i padu temperature, vatrogasci i svi angažovani u gašenju požara širom Srbije imali su tešku noć. Tokom jučerašnjeg dana zabilježeno je čak 398 požara u Srbiji, a vjetar je razgorevao već ugašenu vatru.

Najteže je bilo na Tari gde je u jednom trenutku gorelo čak hiljadu hektara šume i gdje je bila pripremljena evakuacija stanovništva, ali do toga ipak nije došlo.

Načelnik za sektora za vanredne situacije Predrag Marić izjavio je da je da su kiša i pad temperature, pomogli u gašenju požara kod Vrške čuke i Ljubovije, navodeći da su požari sad manjeg obima i da se očekuje da budu ugašeni do kraja dana.

Marić je agenciji Beta rekao da na Tari nije bilo jake kiše ali da sad ima magle koja otežava rad vatrogascima, ali da ipak u tom rejonu očekuje pomake u gašenju vatre tokom prepodneva.

Marić je najavio i da će na Taru danas otići premijer Ivica Dačić. "Očekujemo da u toku dana to mjesto obiđe i premijer i da takođe u toku dana nešto ozbiljnije uradimo na Tari u pogledu gašenja požara", rekao je on.
XS
SM
MD
LG