Dostupni linkovi

U Damasku se srušio helikopter


Jedan helikopter srušio se danas u istočnom dijelu Damaska gdje se od jutros čuju jake eksplozije i rafalna paljba, javila je sirijska državna televizija.

Sirijski pobunjenici, koji posjeduju samo lako naoružanje, ranije su saopštili da su 13. avgusta u provinciji Deir Ezor u istočnom dijelu zemlje srušili jedan avion regularne vojske.

Opservatorija za zaštitu ljudskih prava, čije je sjedište u Londonu, je navela da su danas u Damasku vođene žestoke borbe između Slobodne sirijske vojske i pripadnika regularne vojske, a jedan izvještač agencije France press je javio da su se u gradu rano jutros čule jake eksplozije.

Opservatorija je juče saopštila da je tokom vikenda stotine tijela nađeno blizu Damaska u mjestu Daraja, gdje je sirijska vojska sprovela veliku akciju protiv pobunjenika.

Prema podacina Opservatorije, od marta prošle godine, kada je počela pobuna protiv predsjednika Sirije Bašara Asada, u Siriji je poginulo 25.000 ljudi, a Visoki komesarijat UN za ljudska prava je saopštio da je više od 200.000 Sirijaca potražilo utočište u susjednim zemljama.
XS
SM
MD
LG