Dostupni linkovi

Kacin u trodnevnoj poseti Srbiji


Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin jutros je započeo trodnevnu posetu Srbiji, tokom koje će se sastati s Tomislavom Nikolićem.

Osim sa Nikolićem, Kacin će se sastati i s premijerom Ivicom Dačićem ali i drugim visokim zvaničnicima Srbije.

Kacin je u Srbiju doputovao uoči dolaska zvanične delegacije Evropskog parlamenta, a svoju posetu započeo je jutros u Novom Sadu, zbog jedne od spornih privatizacija Auto-transportnog preduzeća Novi Sad, koja liči, kako kaže, na priču iz stripa Alan Ford.

"Tako se ne treba ponašati, kada govorim o investicijama, i kako se pokušavaju neke stvari blokirati. Zatim sam u Skupštini Vojvodine kod predsednika Skupštine. Popodne idem u 'Jugoremediju', a onda dalje idem prema Beogradu kod predsednika Srbije Tomsilava Nikolića", kazao je Kacin.

On je podsetio da je Evropski parlament u svom poslednjem izveštaju upozorio zvaničnike Srbije na neke sporne privatizacije, ali i na to da bi trebalo da se neke stvari raščiste, ne samo kada je reč o privatizacijama već i u slučajevicma kada se zakoni zloupotrebljavaju u slučajevima nekih pojedinaca za koje neko u Srbiji misli da su dovoljno imućni da mogu finansirati njihove političke aktivnosti.
XS
SM
MD
LG