Dostupni linkovi

Američke vlasti ispituju poslovanje HypoVereinsbank


Američke vlasti istražuju poslovanje HypoVereinsbank (HVB), njemačke filijale najveće italijanske banke UniKredit, zbog navodnog kršenja ekonomskih sankcija Iranu.

Kršenje ekonomskih sankcija Iranu je britansku banku Standard Chartered već koštalo skupe nagodbe.

U saopštenju UniKredita se navodi da istragu vode Kancelarija njujorškog državnog tužioca, američko Ministarstvo pravosuđa i Kancelarija za kontrolu strane imovine pri američkom Ministarstvu finansija, prenosi Poslovni dnevnik.

Predstavnici UniKredita su kazali da HVB na vlastitu inicijativu već sprovodi širu reviziju svog dosadašnjeg poštovanja američkih ekonomskih sankcija.

„Istraga i revizija se nastavljaju, i bilo bi neprilično da ih u ovom trenutku dalje komentarišemo “, navodi se u saopštenju.

Američke vlasti istražuju brojne banke zbog navodnih milijarde USD vrijednih transakcija povezanih s Iranom.

Britanska banka Standard Chartered se ranije ovog mjeseca nagodila se s američkim vlastima i pristala da plati 340 miliona USD, nakon što ju je Kancelarija njujorškog državnog tužioca optužila za prikrivanje 250 milijardi USD vrijednih transakcija sprovedenih s različitim iranskim institucijama.

Američke vlasti istragu vode i oko poslovanja britanske banke Royal Bank of Scotland/ i druge po veličini njemačke banke Komercba
XS
SM
MD
LG