Dostupni linkovi

Assad: Pobijedićemo zavjeru protiv Sirije


Sirijski predsjednik Bashar al-Assad potvrdio je da će njegov režim pobijediti pod svaku cijenu stranu zavjeru protiv njegove zemlje, izvješćuje službena agencija Sana.

Ono što se događa nije samo usmjereno protiv Sirije nego i protiv čitave regije, dodao je šef sirijske države. S obzirom da je Sirija kamen temeljac u regiji, vanjske sile ciljaju na nju kako bi uspjele zavjeru u čitavoj regiji, nastavio je. Sirija će nastaviti sa strategijom otpora usprkos suradnji zapadnih zemalja i nekih država u regije, rekao je Assad.

U Siriji je ubijeno 370 ljudi, najviše u Daraji, nedaleko od Damaska, nakon što su snage predsjednika Bašara al-Asada vratile taj grad pod nadzor, potvrđuju oporbeni aktivisti.

Sve su učestalija mračna otkrića žrtava masovnih ubojstava, no podatke je nemoguće neovisno potvrditi jer režim stranim novinarima ne dopušta pristup područjima u kojima traju sukobi.

Inače, prema procjenama UN-a, u pobuni naroda protiv režima - u proteklih 17 mjeseci, poginulo je više od 25.000 ljudi, a više od 200.000 napustilo je domove i pobjeglo u druge zemlje.
XS
SM
MD
LG