Dostupni linkovi

Merkel: Svaki dan važan za Grčku


Nemačka kancelarka Angela Merkel ocenila je danas da je sada "svaki dan" važan u nastojanju Grčke da pojača svoje napore i poštuje obaveze u rešavanju ekonomske krize.

"Svaki dan je sada važan da se pojačaju napori i sprovedu obećanja", rekla je Merkel u intervjuu za državni ARD, upitana o poverenju koje je ukazala grčkom premijeru Antonisu Samarasu, sa kojim se sastala u Berlinu u petak.

"Čekamo izveštaj trojke (EU, MMF i Centralne evropske banke). Rekla sam premijeru Grčke da još mnogo treba da se uradi", kazala je Merkel.

Povodom nagađanja da bi Grčka mogla da izađe iz evro zone, nemačka kancelarka je rekla da se Evropa nalazi u "odlučujućoj fazi" i da "svako treba da pazi šta govori".

Ranije danas, ministar ekonomije Nemačke Filip Resler izjavio je da Atina mora da poštuje dogovore za rešavanje krize koje je postigla s međunarodnim kreditorima.

On je u intervjuu ZDF televiziji odbacio mogućnost da se Grčkoj dozvoli dodatno vreme za rešavanje finanskijske krize.

Resler je rekao da je "novac uvek vreme" i da su se sve strane dogovorile da omogućavanje dodatnih sredstava Grčkoj ne može biti predmet razgovora.
XS
SM
MD
LG