Dostupni linkovi

Omladinci FK Vojvodina napadnuti na Marakani


Omladinci Vojvodine pobedili su Crvenu zvezdu u derbiju 2. kola Omladinske lige sa 2:1, ali su umesto čestitiki dobili batine.

Posle poraza od Novosađana, domaća publika uletela na teren i posebno kidisala na sugrađanina Stefana Nikolića koji je prema svedočenju trenera Milana Kosanovića zadobio nekoliko udaraca

Uzrok incidenata je detalj s početka drugog poluvremana, kada su Beograđani izjednačili na način koji ni malo ne priliči pravim sportistima, stoji na sajtu Vojvodine.

Naime, dok je na zemlji ležao povređeni štoper Novosađana Glumčević (na kraju je završio u gipsu sa verovatno težom povredom ligamenta), domaći igrači nisu želeli da, kako fer plej nalaže, izbace loptu van terena kako bi se ukazala pomoć povređenom igraču, nego su krenuli u napad i postigli izjednačujući gol.

Ipak, Novosađani su 15 minuta pre kraja utakmice uzvratili golom Mijata Gaćinovića i zasluženo odneli sva tri boda, što je bio znak da razjarena domaća publika, koja nije mogla sportski da podnese poraz, nasrne na mlade igrače Vojvodine.

Publika koja je upala na teren posebno je kidisala na svog sugrađanina (rođenog Beograđanina, koji igra za Vojvodinu) Stefana Nikolića koji je prema svedočenju trenera Milana Kosanovića zadobio nekoliko udaraca. Sve se smirilo tek kada je usledila policijska intervencija.

Zvaničnici FK Vojvodina su o ovom incidentu odmah obavestili nadležne organe FSS. Povodom nemilih događanja na stadionu Crvene zvezde i napada na mlade fudbalere novosadskih crveno-belih, Vojvodina će u najskorijem roku izdati i zvanično saopštenje.
XS
SM
MD
LG