Dostupni linkovi

Vučić: Neće biti promene vlasti u Beogradu


Lider Srpske napredsne stranke Aleksandar Vučić na sednici Glavnog odbora SNS rekao je da neće biti promene vlasti u Beogradu.

On je dodao da ostaje pri svojim ranijim stavovima kada je ta tema u pitanju.

Vučić je novinare posle sednice GO podsetio da je nakon majskih izbora izjavio da ne može da bude gradonačelnik budući da se zna kako su građani Beograda glasali na tim izborima i dodao da i danas tako misli.

Na pitanje novinara da li to znači da ostaje pri tome da Dragan Đilas treba da ostane gradonačelnik, Vučić je rekao: "Nijednog trenutka nisam govorio ni da ni ne, nikada to nisam na takav način rekao. Ja sam rekao samo da ne mogu da budem gradonačelnik, jer se zna kako su ljudi u Beogradu glasali. I danas sam rekao da se moj stav nije promenio".

On je naveo da je o Beogradu više puta govorio i dodao da će kada bude imao nešto novo to i saopštiti.

Na pitanje novinara da li će s odlukom o vlasti u Beogradu naprednjaci sačekati dok se ne okonča rasplet DS-u Vučić je bio izričit: "Apslutno ne".

Vučić izjavio je da će se uskoro videti da li je Socijalistička partija spremna za promenu vlasti u Novom Sadu.

"SPS kaže da je spreman za promene, da li jesu ili nisu, videćemo. Ako mislite da ćemo čekati do decembra Novi Sad ili Leskovac, nećemo... Blizu je kraj čekanja", rekao je Vučić novinarima posle sednice Glavnog odbora SNS.
XS
SM
MD
LG