Dostupni linkovi

Split: Na Marjanu pronađeno tijelo, vjerojatno nestala Meksikanka


Danas rano popodne pronađeno je mrtvo nepoznato žensko tijelo u Park šumi-Marjan u Splitu i u ovim trenucima na mjestu pronalaska traje očevid koji uz policiju obavlja i zamjenica Županijskog državnog odvjetništva, kazao je danas na izvanrednoj konferenciji za medije načelnik sektora krim-policije PU splitsko-dalmatinske Ante Matković.

Policija nije htjela službeno potvrditi, no najvjerojatnije je riječ o tijelu nestale Meksikanke Selene Margarit Graciano Macedo koja je u srijedu popodne nestala na Marjanu nakon šetnje s bratom.

Novinarima su dali fotografiju Meksikanke koja je snimljena na Prvoj vidilici netom nakon njezina nestanka, te mole sve koji su se toga dana u isto vrijeme našli na istom mjestu i vidjeli je da se jave u najbližu policijsku postaju.

O detaljima pronalaska tijela Matković nije želio puno govoriti tek da na slučaju rade i dalje, dodavši kako predmeti koji su pronađeni nedaleko mjesta pronalaska tijela žene upućuju na nasilnu smrt. I dalje vode obavijesne razgovore s mnogim osobama, a na upit novinara je li brat nestale Meksikanke osumnjičen tek je kazao da se s njim isto obavljaju razgovori.

Neslužbeno se doznaje da je danas oko 13 sati tijelo mrtve žene zbog nesnosnog smrada koji se širio vrhom Telegrin na Marjanu nanjušio pas tragač, te je tako na nepristupačnom dijelu brda otkriveno tijelo.

Meksikanka je nestala u srijedu oko 16 sati na Marjanu nakon što se tog popodneva tamo šetala sa svojim bratom. U jednom momentu je željela snimiti panoramsku fotografiju Splita, te se sama uputila put ZOO vrta i nakon toga je brat više nije vidio.

Policiji je rekao kako je prvo išao sam tražiti, a oko 22.30 sati alarmirao upravu hostela u kojem su odsjeli. Policiju je pozvao upravitelj hostela i već je te noći započela potraga na Marjanu.
XS
SM
MD
LG