Dostupni linkovi

Beograd: Istraga incidenta ispred NIN-a, Pjacun pušten


Direktor policije Milorad Veljović dao je nalog da urednik NIN-a Vladimir Pjacun, koji je priveden posle sukoba sa službenicima MUP-a, bude pušten iz pritvora.

Veljović je rekao da je potrebno utvrditi punu istinu o incidentu koji se dogodio u petak u Beogradu, a nalog je dao "radi podržavanja visokog nivoa saradnje između policije i predstavnika medija".

Tehnički direktor NIN-a Vladimir Pjacun priveden je nakon što je napao trojicu policajaca u civilu u UIici Žorža Klemanosa u Beogradu, saopštio je MUP.

Zamenik načelnika Odeljenja Policijske uprave za grad Beograd za kontrolu zakonitosti u radu Goran Milinković rekao je na konferenciji za novinare da se Pjacun u petak, 23. avgusta, najpre posvađao sa policajcima u blizini Kule Nebojša, da bi ih zatim u Ulici Žorža Klemansoa i napao.

Pjacun je, vozeći motocikl, došao u sukob sa policajcima koji su se nalazili u sivoj "tojoti". Kako je istakao Milinković, pripadnici policije su intervenisali tek nakon što je Pjacun nasrnuo na policijsko vozilo i kroz otvoren prozor udario jednog od službenika MUP-a.

"Pjacun se dovezao do Ulice Žorža Klemansoa, sišao sa motora i sačekao da stigne vozilo sa policajcima. Zatim je počeo da ga šutira, da bi na kraju jednog policajca udario kroz otvoren prozor", precizirao je on.

Milinković je objasnio da su policajci, od kojih se jedan legitimisao i izvadio službeno oružje, potom izašli iz svog vozila, a zatim Pjacuna, koji je počeo da beži, sustigli i savladali upotrebom zahvata "ključ na lakat".

Pjacunu je određeno policijsko zadržavanje od 48 sati, a Milinković je dodao mu je u tužilaštvu rečeno da urednika NIN-a neće teretiti za napad na službeno lice, već za nasilničko ponašanje.
XS
SM
MD
LG