Dostupni linkovi

Dvoje ubijenih u pucnjavi na Menhetnu



Dve osobe su poginule, među kojima i napadač, a najmanje osam je ranjeno u pucnjavi ispred Empajer stejt bildinga u Njujorku, prenose svetski mediji pozivajući
se na izvor iz njujorške policije.

Kako navodi agencija AP, njujorška policija ubila je napadača, za koga očevici kažu da je pucao nasumično.

Jedan policajac je rekao da je spor na radnom mestu uzrok pucnjave u najstrožem centru grada gde su mnoge firme, a desila se u vreme kada stotine hiljada Njujorčana idu na posao.

Agencija dodaje da je policija saopštila da je najmanje četvoro ranjeno, i da su lekarske službe pregledale osmoro ljudi, od kojih neki možda nisu ustreljeni.

Televizija Si-En-En, pozivajući se na Njujoršku kancelariju za vanredne situacije, navodi da je ustreljeno najmanje 10 ljudi.

Portparol njujorške vatrogasne službe rekao je da su poziv o pucnjavi primili oko devet ujutru po lokalnom vremenu (15 časova po srednjeevropskom), a specijalne jedinice za hitne slučajeve su bile na licu mesta za svega nekoliko minuta.

Do pucnjave je došlo na uglu 34. ulice i Pete avenije, ispred čuvenog njujorškog oblakodera od 102 sprata, koji je i velika turistička atrakcija. Policija je blokirala okolne ulice.

Policija je navela da se izgleda ne radi o terorističkom aktu, prenosi britanski Bi-Bi-Si.

Na mestu pucnjave prisutne su jake policijske snage.

Očevici su naveli da su ljudi panično bežali sa mesta incidenta.

Empajer stejt bilding je jedna od najpopularnijih njujorških turističkih atrakcija, koja godišnje privuče oko četiri miliona posetilaca.
XS
SM
MD
LG